Usability voor bestelprocessen verbeeldt.

Stappenplan naar direct én blijvend resultaat

De bezoekers van uw website willen binnen enkele seconden het antwoord op drie vragen:

  • Gaat deze website over wat ik zoek?
  • Biedt dit bedrijf mij een oplossing?
  • Waar moet ik op klikken voor die oplossing?

U moet uw bezoekers dus precies dát geven waar ze naar op zoek zijn. Barrax zorgt daarvoor. Daarbij bepaalt u zelf het tempo: Barrax levert alle diensten voor een optimale website, u kiest welke wij uitvoeren.

Stap 1: Online marketing- en communicatiestrategie

Tijdens de eerste contacten legt Barrax de focus op merk en identiteit, strategie en (meetbare) doelstellingen. Wat zijn uw bedrijfsdoelstellingen? Hoe kan uw website daar een concrete bijdrage aanleveren? En wat is er (nog) nodig om dat te bereiken? Daarbij kijken we ook naar de andere communicatiemiddelen die u inzet. Taal, vormgeving en interactie moeten consequent zijn, zodat bezoekers krijgen wat ze verwachten.

Stap 2: Directe verbetering

Daarna gaan we concreet aan de slag. Allereerst zorgen we voor een effectieve structuur, een passende vormgeving en overtuigende teksten – afgestemd op de zoekmachines. Vervolgens nemen we de techniek onder handen, zodat die zoekmachines de content goed kunnen vinden. Een prettige gebruikerservaring staat steeds centraal, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de site gemakkelijk toegankelijk en technisch snel is.


Omdat we samen de online strategie en doelen bepaald hebben, kunnen we heel gericht bekijken hoe de conversie verbeterd kan worden. We kijken kritisch naar bestelprocessen, formulieren voor informatieaanvragen en gebruikersinteractie. Zo nodig testen we met gebruikersgroepen wat precies als prettig én niet prettig ervaren wordt.

Stap 3: Voortdurende monitoring

Een optimale website is een momentopname. Zeker na een eerste optimalisatie is het belangrijk de effecten te meten, te evalueren en bij te sturen. Maar ook daarna kunnen in- en externe factoren vragen om aanpassing en verdere verbetering. Barrax levert periodiek statistische rapporten, inclusief conclusies en suggesties ter verbetering.